Over VZP

Velp-Zuid ProDUTCHiez

VZP staat voor Velp-Zuid ProDUTCHiez en is opgericht in 1989 door beatcreater / rapper Lexie Chack. Begonnen met ‘Dubbel B’ (zijn neef) en later als een internet-samenwerkingsverband met rappers uit binnen- en buitenland. Veel tracks zijn gemaakt samen met Dr. Ara van de DMG (De meest gezochte) uit Doetinchem. In 2003 sloot Brat Spitt zich als vast lid aan.

Mona en Arne (Justin Kees) zijn vrienden van VZP die in een aantal nummers hebben mee gedaan. Ook veel aanwezig tijdens optredens. Ook DJ Fox is altijd in voor een VZ feestje.

Verder heeft de VZP o.a. samengewerkt met Dwaalspoor, Sandcake, Jimmy G, Jerris de Sheriff, 3Man aka Roodbaard (Oudekerk Kaffers), Waldo, Nieniboef, Raidy, Soter, Maffe Rik, Diztructo, Lady Kick Ass en meer.

Lexie altijd in voor projecten. Een bekende track voor veel mensen uit de omgeving is ‘Arnhem is de stad’ (klik hier voor de videoclip), gemaakt met Leon Mutsaers.

De VZP is ontstaan in Velp (Gelderland), maar tegenwoordig woont daar niemand meer van deze groep.

VZP is weer terug…

De VZP heeft met de jaren aardig wat tracks gemaakt. Ook zijn er meerdere Cd’s onder eigen beheer uitgebracht. Online staat momenteel niet veel, maar op deze pagina kun je online tracks luisteren. Dit zijn wel oude tracks (op de oude manier afgemixed). Nieuwe try-out zijn momenteel alleen toegankelijk voor VZP leden of gast rappers/zangeressen. Binnenkort komt er een archief met Cd’s, hoesjes, mp3’s, etc. Een aardig MP3 archief staat inmiddels al online.

Onze eerste videoclip: ‘Ik wil alles’ is overigens hier te bekijken. Maar inmiddels staat er veel meer online. Klik hier voor ons Youtube kanaal.

Na een paar rustige jaren, zijn we weer bezig met het maken van nieuwe tracks. Inmiddels begint het weer aardig te kriebelen en op de achtergrond zijn MC Drieman, Waldo en Lexie bezig met nieuwe ideeën.

Omdat ook wij ouder worden is het een langere periode stil geweest. Ook het krijgen van kinderen speelt hier een rol. Maar inmiddels begint het aardig te kriebelen. Op de achtergrond zijn een aantal (jaren 90) rappers met Lexie bezig een plan het maken. En verder willen wij deze website gaan vullen. Niet alleen met muziek, video’s en teksten. Ook informatie over het dorp dat ons hartje sneller laat kloppen. De Zuid Veluweroute of over de wijkagent. Vergeet ook onze drumband niet. 

Zo staat er al een fotoalbum over Velp online en er komen nog veel meer leuke dingen op deze pagina.

Nieuw project

Inmiddels zijn de eerste stappen voor een nieuw album gemaakt. Klik hier voor meer informatie.

Over het algemeen worden beats en (test) opnames gemaakt in studio ViaNova (Arnhem, Schuytgraaf).

Rappers, rapsters en zangeressen die een keer iets op willen nemen in de VZ studio kunnen contact opnemen via lexie @ velpzuid.nl

Binnenkort staat hier meer info!

O ja, je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op onze Facebook pagina!

“De inhoud van deze pagina is beschikbaar onder CC-BY-SA-3.0/GFDL (zonder versienummer)”.

VZP ouweschool hip-hop