Download: SmartComp 2

Kunstmatige Intelligentie ofwel AI sijpelt steeds meer door in onze software. Sonible gebruikt het al jaren in hun unieke plugins, bijvoorbeeld in de nieuwe versie van hun compressor

Sonible maakt al geruime tijd allerlei ‘slimme’ plugins. galm, eq en de Smart:Comp waarvan nu een tweede versie uit is. Ze noemen Smart:Comp 2 een multidimensionale processor die zich ook leent voor klankexperimenten. De plugin zoekt automatisch een klankbalans voor je individuele kanalen, bussen en eindmixen waarbij je trappenloos kunt kiezen tussen helder/subtiel en effect/agressief.

Het is een spectrale compressor die continue in meer dan 2000 frequentiebanden ingrijpt om zo een konstante dynamische balans te realiseren. Uiteraard is ook frequentieafhankelijke ducking mogelijk waarmee het bewerkte signaal geoptimeerd wordt voor combinatie met het sidechainsignaal. Ondanks de complexe opzet is de bediening net zo eenvoudig als bij een breedband compressor. In een grafiek kun je de compressiecurve regelen of je houdt het bij de drie simpele Style, Spectral Comp en Color draaiknoppen, Smart:Comp 2 doet de rest.

Nieuw is de instelbare transferfunctie waarmee talloze creatieve mogelijkheden ontstaan als versterken van een bepaald frequentiegebied of de sound van paralelle compressie. Verder is er een Mid/Side optie, constant output en input level riding. Dankzij diverse nieuwe meteringopties zie je precies wat Smart:Comp doet.

Download Broken link?

{{svg_embed_icon}}
Delen