Het verhaal van mijn maatje Mike

Helaas gaat dit over één van mijn beste maatjes. Wij hebben zoveel meegemaakt samen. En nu gaat het heel slecht met hem. Ik weet verder niet wat ik niet over moet zeggen. Lees het verhaal en kijk het filmpje. Ik hou van je Mike.

Update: Onze kameraad is 15 mei 2018 overleden! [Lees meer]

Videotheek
{{svg_embed_icon}}
Delen

Diagnose: Kanker

Laatste wat ik daarna hoorde was ‘Sorry, u bent opgegeven …. ’

Toen werd het ineens heel stil in mijn hoofd. Om me heen … mijn broer in tranen, een glas water op tafel en een schilderij aan de muur. De vloer zakte onder me vandaan en in een stilte bleef ik zweven. Ik zag de lippen van de arts wel bewegen. Maar niets kwam meer ‘binnen’. ‘Ik – ga – dood – aan – kanker!’ 

Dit is het verhaal van Mike uit Voorhout. Mike is 37 jaar en kreeg op zijn 30e al te horen dat hij een hersentumor had. Heeft daarvoor zware operaties ondergaan en het gehaald. ‘Gelukkig’ Dacht Mike toen. ‘Ik leef nog.’ Een paar jaar later volgde een operatie voor een kunstheup, Wat? Een kunstheup op zijn 34? Ja, alsof het niet genoeg was. En nu …? Stopt zijn leven voor zijn nieuwe levensjaar vanwege kanker? Er komt helaas een tijd dat we daar antwoord op kunnen geven. 

Maar Mike is een vechter. Positief ingesteld. Hij besluit elke dag te omarmen als de grootste liefde van zijn leven. Hij besluit om de laatste uren van zijn leven te doneren aan de Stichting Goed doen voor een ander. Hoe mooi is dat. Dit raakt mij en ik besluit om Mike op te zoeken in Voorhout. 

Mike woont bij zijn broer. Omdat ‘in zijn situatie’ geen instantie Mike een woonvorm wil aanbieden. Mike zijn moeder woont om de hoek. Tevens de plek waar ik Mike ontmoet. Mike zijn moeder leeft van een AOW en heeft niet breed. Ik informeer hoe het met de financiën staat. ‘Elke maand redden we het net’, laat zijn lieve, maar o zo bezorgde moeder weten. 

Ik vraag Mike wat zijn dromen waren voordat hij kanker had. ‘Het was mijn droom om te reizen. Maar ja, sinds mijn 30e heb ik niet veel geluk wat mijn gezondheid betreft’. ‘Maar Mike, heb je nu nog dromen?’ Vraag ik. ‘Durf je überhaupt nog te dromen?’ Zijn moeder reageert als eerste. ‘Het is over …. we leven van dag tot dag. Dromen durf ik niet meer. Waar ik weleens over fantaseer is met de familie nog één keer op reis. Weg van dit alles. Niet om te vluchten, maar om onze laatste herinneringen als familie te creëren. Herinneringen die mijn hele leven mee zullen gaan. Maar ja, ik kan mijn zoon dat niet schenken met een AOW.’ Mike vult aan en zegt ‘Ja, dat zou wonderbaarlijk zijn, maar ook onrealistisch’. Maar, vervolgd Mike. ‘Ik laat de kanker niet winnen en stop niet met dromen. Er kan zich altijd nog een wonder voltrekken.’ 

Daar zit ik dan, … wetende dat ik elke 13e van de maand een positieve impact wil verwezenlijken in iemands leven. Waarop ik besluit om Mike te vertellen dat ik zijn verhaal 13 maart wil delen. Met als doel; vanuit de stichting proberen Mike en zijn familie op reis te sturen. Even weg van de stress van al die jaren. En dan breekt Mike, zijn tranen geven antwoord op mijn voorstel. ‘Ga weg’ Spreekt hij uit. ‘Waarom zou jij dat voor mij willen doen? We kennen elkaar niet eens’. Ik leg Mike uit dat ik dit niet alleen voor hem doe. Maar dat ik verhalen als die van Mike wil verzamelen. Allemaal met het doel om nog meer personen een wonderbaarlijke droom te schenken. 

En dat is nu precies waar ik jou, lieve vriend, vriendin of onbekende Facebook bezoeker in dit verhaal wil aanspreken. Want jij kan nu meteen een verschil maken in Mike zijn leven én de vele andere die in dezelfde situatie zitten. 

Stel je eens voor dat jij Mike bent …
Stop ook eens even een paar seconden met lezen … 

Voel je hoe intens dit is? Wil jij mij daarom helpen. Samen met mij goed doen voor een ander… Mike zijn droom werkelijkheid laten worden … Hoe? Begin met delen én ‘Liken’ van dit bericht. Zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Wil je echt wonderen laten gebeuren? Bekijk dan de video en ga naar https://www.ikwilgoeddoenvooreenander.nl/mike 

Met enthousiaste groet, 

Edward Molkenboer
Oprichter Stichting Goed doen voor een ander 

P.S. Ik zal via Facebook iedereen op de hoogte houden aangaande alle initiatieven die hieruit ontstaan.